Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1 su bardagı yoğurt
- 1 adet orta boy yumurta
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 1 yemek kasığı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4, 5 su bardağı un
Hazırlanışı
Tüm malzemelerimizi derin bi kaba alıp iyice yoğuruyoruz. Piştikten sonra yumuşak olması için hamurumuz biraz cıvık olması lazım. Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini sıkıca kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenmiş olan hamurumuzun hepsini oklava ile açıp kalpli kalıpla kesiyoruz. Kızartma tavası yada tenceremize yağı döküp kızan yağa hamurlarımızı atıyoruz. Hemen kızarıcaktır, başından ayrılmayın. Kızaran hamurlarımız artık ekmek olduğuna göre kahvaltıya hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder