Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1 kilo havuç
- 2 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- Dövülmüş fındık
- Ceviz içi
- Yoğurt
- Baharatlar (zerdeçal, kimyon, şeker, tuz)
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıcak su ile birlikte pişirmeye başlayalım. İçine baharatları ilave edelim. Soğan pişinceye değin sıcak suyu kontrollü ekleyelim. Üzerine rendelediğimiz havuçları da ekleyip, pişirelim. En son aromasını vermek üzere sarımsakları ince ince doğrayıp ekleyelim. Bütün malzemeleri hellimleşinceye değin pişirelim. Ocaktan alınca biraz ılınmasını bekleyip içine zeytinyağı ve dövülmüş fındık ilave edelim. En son çırpılmış yoğurt ile buluşturalım ve ceviz ile süsleyip sevdiklerimizle paylaşalım.
Şimdiden afiyet olsun.
Son derece leziz ve perhiz bir salata aynı zamanda davetlerinizde sofranızın yardımcı yemeği. Yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, mutfağınız bereketli olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder