Yemek Tarifleri

Kabaklı Ali Nazik (Kuşbaşılı)

0
NefisYemekTarifleri-DDF1sbibm

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 500 gram dana eti (Minik doğranmış şekilde)
  • 2 küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça (ben biber salçası kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber


Hazırlanışı

Kabaklar rendelenir.
Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
Rendelenmiş kabaklar ve tuz eklenerek kavrulur.
Minik doğranmış etler ısıtılmış tavaya alınır.
Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranıp etlerin üzerine eklenip kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenip karıştırılır.
1 çay bardağı sıcak su eklenip suyu çekinceye kadar pişirilir.
Kavrulan kabaklara yoğurt ve dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır.
Servis edilirken yoğurtlu kabak tabağa alınıp üstüne kavurduğumuz etler konulur.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder