Yemek Tarifleri

Evde Tantuni Keyfi

0
NefisYemekTarifleri-RLufOxN88

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 5dk



Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yenibahar
  • Kimyon
  • 4 tane lavaş ekmeği


Hazırlanışı

Öncelikle kıymayı kavuruyoruz. Üzerine baharatları ve tuzu atıyoruz. Bu arada iki domatesi küçük doğrayıp sularını çekene kadar pişiriyoruz. Sos kıvamında olunca zeytinyağı katıp altını kapatıyoruz. Zerzevat için iki soğanı piyazlık doğruyoruz. Üzerine sumak, reyhan, kimyon, biber ve domates salçası koyup güzelce ovuyoruz. Ardından maydanoz ve domates koyup karıştırıyoruz. Daha sonra ekmeğe biber salçası sürüp içine biraz kıyma biraz domates sosu biraz zerzevat (isteğe bağlı turşu konulabilir ) katıp dürüm şeklinde sarıyoruz. Ekmeğin ucunu kürdanla tutturup yanında ayranla servis yapıyoruz. Enfes bir tat oluyor, şimdiden afiyet olsun:)

0 yorum:

Yorum Gönder