Yemek Tarifleri

Tereyağlı Erişte

0
NefisYemekTarifleri-j5Xpws4Pr

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 3 su bardağı erişte
  • Yeteri kadar su
  • 2 kaşık tereyağ
  • Tuz
  • 2-3 damla sıvı yağ
  • Rendelenmiş beyaz peynir
  • Ceviz yada fındık


Hazırlanışı

Orta boy bir tencereye su koyulup ocağa alınır. Kaynayınca içine 2-3 damla sıvı yağ ve tuz ilave edilir. Daha sonra üzerine erişteler ilave edilir. 15-20 dakika haşlanır. Haşlanan erişteler süzgece alınır. Tencereye tereyağ koyulur. Birazcık kızdırılır. Üzerine erişteler ilave edilir. 3-4 dakika yağ ile kavrulan erişteler hazırdır.
üzerine ceviz veya fındık kırığı ve rendelenmiş beyaz peynir ilave edilir. Afiyet olsun.

Tereyağlı Erişte

0 yorum:

Yorum Gönder