Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 500-700 gr kuşbaşı et
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane kuru soğan, ince kıyılmış
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu veya 2 kup et bulyon ile 1 su bardağı su karışımı (hiç biri yoksa sade su da kullanabilirsiniz)
- 3-4 tane domates, kabukları soyulmuş ve çok küçük doğranmış
Hazırlanışı
Önce tencereye sıvı yağ alınır ve iyice ısıtılır. Kuşbaşı et eklenir ve etlerin rengi dönene kadar bir iki dakika kızgın yağda kavrulur (yağ ne kadar sıcak olursa etin dışı o kadar çabuk pişer ve et suyunu fazla salmaz, dolayısıyla çok yumuşak kalır).
Malzemeleri sırayla ilave ediyoruz, önce soğan ve sarımsak hafif kavrulur, ve bir bardak et suyu eklenir, bir taşım kaynatılır ve ocağın altı en kısık ayara gelir tencerenin kapağı kapatılır. Et bu şekilde 30 dakika kadar pişer (tam yumuşamayacak, pişme süresini siz ayarlayın). Ardından domates rendesi katılır ve et tamamen yumuşayana kadar kısık ateşte pişer. Ayrı bir kasede bir bardak su, nişasta, un karıştırılır iyice pütürleri giderilir. Bu karışıma salça ve baharatlar eklenir iyice çırpılır ve et sotesinin üzerine aktarılır, karıştırılır. En son maydanoz ilave edilir, bir iki taşım daha pişirilir ve servisten önce 5-10 dakika dinlendirilir. Pilav üzerinde servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder