Yemek Tarifleri

Un Helvası Tarifi

0
NefisYemekTarifleri-b3ZYnsTua

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 100 g tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ


Hazırlanışı

Tereyağımızı tencereye alıyoruz. Eriyen yağa yarım su bardağı sıvı yağ ve unumuzu ilave ediyoruz. Kehribar sarısı rengini alana kadar ve sıvı bir kıvama ulaşıncaya kadar kavuruyoruz. Yavaş yavaş ılık sütümüzü ilave ediyoruz. Süt ile un birbirine karıştıktan sonra şekeri ilave edip ve şekerin tamamen erimesi için 5 dk daha altı açık şekilde karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Un Helvası Tarifi 1

0 yorum:

Yorum Gönder